Jehněčí na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na žampionech
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45089 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
200 g | Jehněčí maso |
3 g | Majoránka |
10 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 397,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 121,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 951,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Libové jehněčí maso nakrájíme na kostky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, orestujeme, přidáme žampiony, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Před koncem vaření ovoníme majoránkou a dodusíme. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme. |