Hovězí guláš s rajčaty a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš s rajčaty a fazolkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4509 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Fazolové lusky zelené |
750 g | Hovězí kližka |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 1,9mg |
Draslík | 196,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 661,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Majoránka, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš s rajčaty a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta. |
2 | Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme. |
3 | Ke konci přípravy přidáme šikmo pokrájené fazolky a oloupaná pokrájená rajčata. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme podávat rýži, noky, brambory, těstoviny, knedlíky, housky anebo chléb. Pokud nemáme kližku, můžeme použít plec. Abychom získali chutný a šťavnatý guláš, musíme maso podlévat častěji v malých dávkách.