Jednoduchý recept

Polévka se zelenými rajčaty

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45093
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

400 g Brambory
1 ks Celer řapíkatý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata zelená
1 kávová lžička Sůl
100 g Švestky sušené
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 580kJ
6% Sacharidy 23 g
83% Tuky 62 g
8% Sodík 158 mg
5% Bílkoviny 3 g

Polévka se zelenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Brambory, mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na malé kousky, dáme je do hrnce, kam vložíme také celou oloupanou cibuli, všechnu zeleninu v hrnci zalijeme vodou, pod poklici vaříme přibližně 15 minut, potom přidáme na třetinky nakrájená zelená rajčata a švestky, podle chuti osolíme, opepříme, povaříme ještě 15 minut.

2

V pánvičce rozpálíme olej, přidáme mouku, stálým mícháním zapražíme a vylijeme do polévky, aby zhoustla. Zahuštěnou polévku přivedeme k varu a odstavíme.

3

Uvařenou polévku porcujeme na hluboké talíře nebo misek a podáváme.

Poznámka

Polévku servírujeme jako teplý předkrm, talíře ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept