Recept

Hovězí roštěná s ledvinkami a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45097

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová kůra
500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 dl Hovězí vývar základní
350 g Listové těsto
3 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
5 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
350 g Vepřové ledvinky
1 dl Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 020kJ
10% Sacharidy 38 g
59% Tuky 44 g
21% Sodík 427 mg
74% Bílkoviny 42 g

Hovězí roštěná s ledvinkami a žampiony postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec zbavíme tučného okraje, omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kostičky. Vepřové ledviny omyjeme, rozkrájíme na poloviny, vykrájíme středy, potom ledvinky nakrájíme na kostičky, vložíme do misky s mlékem a necháme louhovat alespoň 20 minut. Pak je znovu promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Pokud jsou větší, pokrájíme je na silnější plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně rozkrájíme.

2

Očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a zpěníme v pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme maso s ledvinkami, zprudka restujeme 4 minuty do zlatova. Maso ochutíme solí, pepřem, poprášíme moukou a restujeme přibližně 1 - 2 minuty dozlatova. Přidáme rajský protlak, worcester, citronovou kůru, vývar, petrželku, vše promícháme a vyklopíme do zapékací misky. Misku zakryjeme, vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 1 hodinu. Poté přimícháme žampiony a s masem pečeme ještě 30 minut.

3

Mezitím upečeme misky z listového těsta. Na pomoučeném vále si zlehka rozválíme listové těsto na sílu 5 mm. Formičkou o průměru 10 cm si vykrojíme 16 koleček. Z 8 velkých koleček vykrojíme menší kolečka o průměru 8 cm.

4

Větší kolečka potřeme vodou a na ně opatrně položíme vykrojené okraje (široké 2 cm). Připravené misky položíme na plech s pečicím papírem. Okraje vytvořených misek a zbylá malá kolečka potřeme rozšlehaným bílkem. Malá kolečka po upečení používáme jako víčka.

5

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 10 minut, až se zbarví těsto do zlatova. Na dno trouby položíme misku s 1 dl vody. Vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout.

6

Misky z listového těsta naplníme upečeným masem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept