Hovězí roštěná s ledvinkami a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěná s ledvinkami a žampiony
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45097 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 dl | Hovězí vývar základní |
350 g | Listové těsto |
3 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
350 g | Vepřové ledvinky |
1 dl | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 307,3mg |
Draslík | 660,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vepřové ledvinky, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Listové těsto, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěná s ledvinkami a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnec zbavíme tučného okraje, omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kostičky. Vepřové ledviny omyjeme, rozkrájíme na poloviny, vykrájíme středy, potom ledvinky nakrájíme na kostičky, vložíme do misky s mlékem a necháme louhovat alespoň 20 minut. Pak je znovu promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat. Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Pokud jsou větší, pokrájíme je na silnější plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně rozkrájíme. |
2 | Očistíme cibuli, drobně ji pokrájíme a zpěníme v pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme maso s ledvinkami, zprudka restujeme 4 minuty do zlatova. Maso ochutíme solí, pepřem, poprášíme moukou a restujeme přibližně 1 - 2 minuty dozlatova. Přidáme rajský protlak, worcester, citronovou kůru, vývar, petrželku, vše promícháme a vyklopíme do zapékací misky. Misku zakryjeme, vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 1 hodinu. Poté přimícháme žampiony a s masem pečeme ještě 30 minut. |
3 | Mezitím upečeme misky z listového těsta. Na pomoučeném vále si zlehka rozválíme listové těsto na sílu 5 mm. Formičkou o průměru 10 cm si vykrojíme 16 koleček. Z 8 velkých koleček vykrojíme menší kolečka o průměru 8 cm. |
4 | Větší kolečka potřeme vodou a na ně opatrně položíme vykrojené okraje (široké 2 cm). Připravené misky položíme na plech s pečicím papírem. Okraje vytvořených misek a zbylá malá kolečka potřeme rozšlehaným bílkem. Malá kolečka po upečení používáme jako víčka. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 10 minut, až se zbarví těsto do zlatova. Na dno trouby položíme misku s 1 dl vody. Vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout. |
6 | Misky z listového těsta naplníme upečeným masem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.