Jednoduchý recept

Olihně restované se zázvorem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45102
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibulka jarní
0,5 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Olej rostlinný
250 g Olihně
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 774kJ
4% Sacharidy 15 g
7% Tuky 5 g
3% Sodík 60 mg
37% Bílkoviny 21 g

Olihně restované se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Olihně očistíme, opláchneme a osušíme na papírové utěrce. Maso nakrájíme na prstýnky, chapadélka ponecháme, případně překrojíme na poloviny.

2

V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm do zlatova nadrobno pokrájený česnek. Přidáme olihně a zprudka, za stálého míchání, cca 1/2 minuty orestujeme. Vmícháme sójovou omáčku, najemno nakrájený zázvor, šťávu vymačkanou z citronu, cukr a nadrobno rozsekanou jarní cibulku. Důkladně promícháme a další 1/2 minuty osmahneme.

3

Hotovou směs rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme cca 2 - 3cm velký kousek zázvoru. Pokrm lze připravit stejným způsobem i z jiných druhů mořských plodů, např. z krevet nebo mušlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept