Dušený kanic s pikantní chilli omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený kanic s pikantní chilli omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45105 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Banánové listy |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Citronová tráva |
800 g | Kanic obecný |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 ks | Zázvor celý |
Omáčka | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
10 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
5 polévková lžíce | Limetková šťáva |
4 polévková lžíce | Omáčka rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 139,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 286,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Limetka, Omáčka rybí, Víno rýžové čínské, Zázvor celý, Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Limetková šťáva, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Banánové listy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kanic obecný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený kanic s pikantní chilli omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme na papírové utěrce. Kůži na obou bocích nařízneme. |
2 | V misce smícháme rýžové víno s tenkými plátky chilli papriček, nadrobno nasekaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, nadrobno pokrájenou lodyhou citronové trávy, nasekanou jarní cibulkou, rybí omáčkou a šťávou vymačkanou z limety. Zpracujeme na středně hrubou pastu, rybu položíme na banánový list a rovnoměrně připravenou směsí potřeme. |
3 | Na dno woku vložíme napařovací mřížku a do 5 cm zalijeme vroucí vodou. Přemístíme na ni rybu i s banánovým listem, zakryjeme a v páře necháme dusit 10-15 minut. |
4 | Mezitím přiravíme omáčku. Do mixéru vložíme nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, nasekaný česnek, přidáme rybí omáčku, cukr a limetkovou šťávu a rozmixujeme na hladkou pastu. Hotovou omáčku přemístíme do servírovací misky. |
5 | Rybu podáváme horkou na banánovém listu. Omáčku servírujeme zvlášť. |
Poznámka
Použijeme cca 2cm velký kousek zázvoru.