Fazolová polévka s nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s nudlemi
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45110 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Fazole |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
400 g | Nudle vaječné |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 236,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nudle vaječné, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolová polévka s nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Fazole omyjeme, propereme a na celou noc namočíme do 3 l vody. Potom hrnec s fazolemi dáme na sporák, přidáme oloupanou, na silnější kolečka nakrájenou mrkev a vaříme přibližně 120 minut. |
2 | Do hrnce nalijeme 3 l vody, osolíme ji, přivedeme k varu a do vařící vody vysypeme široké nudle, které uvaříme do měkka podle návodu na sáčku. Nudle scedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. |
3 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v pánvičce na rozpáleném másle osmahneme do zlatova, přisypeme mouku, mletou papriku, vše přilijeme k fazolím a tak je zahustíme. Před dovařením polévku podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželovou nať a odstavíme. |
4 | Hotovou polévku rozléváme do talířů, přidáme trochu nudlí a podáváme. |
Poznámka
Polévku servírujeme jako teplý předkrm.