Recept

Ratatouille - dušená zeleninová mísa

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 45112
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
400 g Cuketa
2 kávová lžička Cukr třtinový
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 ks Lilek
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř bílý
6 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 940kJ
6% Sacharidy 21 g
22% Tuky 17 g
21% Sodík 412 mg
7% Bílkoviny 4 g

Ratatouille - dušená zeleninová mísa postup přípravy receptu:

1

Lilek omyjeme, nakrájíme na kostičky, osolíme, necháme minimálně 20 minut vypotit. Pak je v sítu promyjeme, necháme okapat a proschnout.

2

Omyjeme rajčata, spaříme je, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli s česnekem rozkrájíme na tenké plátky. Mladou cuketu s fenyklem omyjeme a nakrájíme na kostky přibližně 1 x 1 cm.

3

V zapékací míse rozpálíme 2 lžíce oleje se lžicí másla, cuketu s fenyklem a lilkem restujeme do zlatova přibližně 2 minuty.

4

Omytou papriku a malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek. Papriky nakrájíme na kostičky, chilli papričku posekáme na drobno.

5

V pánvi na másle a 2 lžících oleje zpěníme cibuli s česnekem, přidáme papriku, chilli, promícháme a restujeme přibližně minutu. Pak přimícháme rajčata, majoránku, bazalku, tymián, sůl, pepř, cukr, promícháme a pod pokličkou dusíme 3 minuty. Rajčatovou směs vyklopíme na restovaný lilek s cuketou a fenylem.

6

Zakrytou mísu se zeleninou vložíme do trouby,předehřáté na 220°C, pečeme 10 - 15 minut do měkka.

Poznámka

Servírujeme teplé. K zelenině podáváme dušenou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept