Slaninová omeleta s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaninová omeleta s bylinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45115 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 plátek | Anglická slanina |
2 hrst | Bazalka |
4 plátek | Chléb toastový |
2 hrst | Máta |
125 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
60 g | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 382,4mg |
Draslík | 592,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Chléb toastový, Máta, Olej rostlinný, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaninová omeleta s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Pórky omyjeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na proužky. Petrželovou nať, bazalku a mátu omyjeme a jemně nasekáme, sýr nastrouháme. |
2 | V pánvi zahřejeme olej, na něm za stálého míchání přibližně 5 minut opékáme kolečka pórku a plátky slaniny, dokud slanina nemá zlatavou barvu. Směs potom vložíme do misky, přidáme nasekanou petržel, bazalku a mátu, vše důkladně promícháme. |
3 | V jiné misce ušleháme vejce, mléko a sýr, podle chuti opepříme. Čtvrtinu této směsi vlijeme na pánev a s tou zakroužíme, aby směs pokryla dno i boky pánve. Pak přidáme čtvrtinu pórkové směsi a pečeme asi 1 minutu, dokud omeleta neztuhne. Vyjmeme ji z pánve a zarolujeme. Takto upečeme 4 omelety. |
4 | Podáváme je na lehce opečeném plátku chleba. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Místo máty můžeme použít oregano. Pokud chceme připravit omeletu jako vegetariánské jídlo, místo slaniny použijeme dobře osušené listy špenátu.