Jednoduchý recept

Slaninová omeleta s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 45115
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

6 plátek Anglická slanina
2 hrst Bazalka
4 plátek Chléb toastový
2 hrst Máta
125 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel - nať
2 ks Pórek
60 g Sýr Parmezán
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 856kJ
14% Sacharidy 51 g
22% Tuky 16 g
33% Sodík 656 mg
46% Bílkoviny 26 g

Slaninová omeleta s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Pórky omyjeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na proužky. Petrželovou nať, bazalku a mátu omyjeme a jemně nasekáme, sýr nastrouháme.

2

V pánvi zahřejeme olej, na něm za stálého míchání přibližně 5 minut opékáme kolečka pórku a plátky slaniny, dokud slanina nemá zlatavou barvu. Směs potom vložíme do misky, přidáme nasekanou petržel, bazalku a mátu, vše důkladně promícháme.

3

V jiné misce ušleháme vejce, mléko a sýr, podle chuti opepříme. Čtvrtinu této směsi vlijeme na pánev a s tou zakroužíme, aby směs pokryla dno i boky pánve. Pak přidáme čtvrtinu pórkové směsi a pečeme asi 1 minutu, dokud omeleta neztuhne. Vyjmeme ji z pánve a zarolujeme. Takto upečeme 4 omelety.

4

Podáváme je na lehce opečeném plátku chleba.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo máty můžeme použít oregano. Pokud chceme připravit omeletu jako vegetariánské jídlo, místo slaniny použijeme dobře osušené listy špenátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept