Pikantní směs s křenem na lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní směs s křenem na lívance
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45116 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
1 hrst | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Křenová pasta - Krenex |
250 g | Losos uzený |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 57,5mg |
Draslík | 300,2mg |
Vláknina | 287,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Losos uzený, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Křenová pasta - Krenex, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní směs s křenem na lívance postup přípravy receptu:
1 | Kopr omyjeme a jemně nasekáme, lososa nakrájíme na malé kousky. |
2 | V misce metlou smícháme smetanu, křenovou pastu, kopr, citronovou šťávu a med, podle chuti ještě osolíme a opepříme. |
3 | Směv natíráme na upečené lívance, navrch ještě přidáme kousky uzeného lososa. |
Poznámka
Servírujeme studené.