Bramborový salát v mikrovlnné troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát v mikrovlnné troubě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45117 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 plátek | Anglická slanina |
750 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
2 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
60 ml | Ocet jablečný |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
90 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 7,0mg |
Draslík | 652,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Hořčičné semínko, Ocet jablečný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát v mikrovlnné troubě postup přípravy receptu:
1 | Brambory velmi pečlivě omyjeme, slupku na každé ostrým nožem nařízneme po celém obvodu. Dáme je na talíř a v mikrolvnné troubě "vaříme" přibližně 5 minut. Pak je obrátíme a necháme vařit dalších 5 minut. Vychladlé oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Cibuli také oloupeme, jemně pokrájíme, slaninu krájíme na malé kousky, omytou pažitku jemně nasekáme. |
3 | Nakrájenou cibuli a slaninu dáme do misky a přikryté obdobně v mikrovlnné troubě "vaříme" 3 minuty, pak zamícháme a vaříme další 2 minuty. Přidáme kukuřičnou mouku, vývar a ocet, zakryjeme a vaříme ještě další 4 minuty. Nakonec přidáme hořčičná semínka, smetanu a nakrájené brambory, vše jemně promícháme, dochutíme solí a pepřem, posypeme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Tento salát je vynikající přílohou ke grilovanému masu