Fazolová polévka s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s kroupami
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 45118 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
300 g | Fazole |
700 g | Hovězí žebra |
30 g | Kopr čerstvý |
200 g | Kroupy malé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 82,8mg |
Draslík | 387,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí žebra, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Kroupy malé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Fazole opereme a namočíme na celou noc do studené převařené vody. Hrnec s fazolemi položíme na sporák, přiklopíme poklici a vaříme 30 minut. Potom přidáme uzená žebírka, proprané kroupy, drobně nakrájenou cibuli s česnekem a polévku povaříme ještě necelých 90 minut. |
2 | Před dovařením polévku podle vlastní chuti osolíme, opepříme, přisypeme nasekaný kopr, zamícháme a polévku odstavíme. |
3 | Porcujeme na hluboké talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Polévku podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem nebo s chlebem.