Pstruh plněný houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh plněný houbami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 45121 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Hlíva ústřičná |
10 ks | Kapary |
1 špetka | Kmín celý |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Veka |
100 ml | Víno bílé |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 177,3mg |
Draslík | 994,7mg |
Vláknina | 786,3mg |
Vitamín A | 691,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kmín celý, Pstruh, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh plněný houbami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osolíme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Veku nakrájíme na kostičky, zakapeme vínem a smícháme s nasekanými kapary, nasekanou petrželkou, houbami podušenými na šalotce a vejcem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. |
3 | Připravenou nádivkou naplníme pstruhy. Ryby obalíme v hladké mouce smíchané s kmínem, opečeme na pánvi a dopékáme chvíli ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Můžeme podávat s holandskou omáčkou. |