Jednoduchý recept

Tagliatelle s mletým masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45124
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

80 g Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Čedar
300 g Tagliatelle
1 špetka Tymián sušený
200 ml Víno červené
3 l Voda pitná
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 303kJ
17% Sacharidy 62 g
60% Tuky 45 g
31% Sodík 615 mg
45% Bílkoviny 25 g

Tagliatelle s mletým masem postup přípravy receptu:

1

V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, krátce osmahneme a zalijeme vínem. Osolíme, opepříme, okořeníme paprikou, tymiánem a vmícháme rajčatový protlak. Směs chvíli podusíme.

2

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a smícháme s podušeným masem.

3

Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept