Grilovaný pstruh s čínskou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný pstruh s čínskou zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45127 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Karotka |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
150 g | Med včelí |
100 g | Nudle rýžové |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
400 g | Pstruh |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 77,3mg |
Draslík | 757,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Karotka, Koriandr čerstvý, Med včelí, Nudle rýžové, Ocet vinný, Pstruh, Sezam - semena, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný pstruh s čínskou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme med a sezamové semínko, pstruhy směsí potřeme z obou stran. Polovinou marinády naplníme pstruha zevnitř. Předehřejeme gril na vysokou teplotu, potřeme olejem. |
2 | Pstruha grilujeme z každé strany přibližně 7 minut. V průběhu grilování rybu potíráme zbylou marinádou. Grilujeme do té doby, něž půjde maso bez větších problémů oddělit od kosti. |
3 | Rýžové nudle smícháme s karotkou, cibulí a zázvorem, přidáme koriandr s octem, vše zamícháme. Poté zeleninu přeneseme na grilovací desku a pečeme, dokud není příjemně měkká. |
Poznámka
Servírujeme teplé.