Jednoduchý recept

Masové kuličky po italsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 45128
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Protlak rajčatový
60 g Strouhanka
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí
8 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 612kJ
11% Sacharidy 39 g
15% Tuky 11 g
17% Sodík 341 mg
65% Bílkoviny 37 g

Masové kuličky po italsku postup přípravy receptu:

1

Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme, omyté žampiony rozkrájíme na plátky, česnek oloupeme a prolisujem, sýr nastrouháme, vejce rozšleháme.

2

Do misky vložíme mleté hovězí maso, strouhanku, nastrouhaný sýr, oregano, část česneku a vše zalijeme rozšlehanými vejci. Směs promícháme, dochutíme solí a pepřem, vytvoříme 12 stejných kuliček.

3

Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky na něm za stálého obracení opékáme přibližně 10 minut, až mají zlatavou barvu. Pak je z pánve vyjmeme a odložíme.

4

Do oleje v pánvi vsypeme nakrájenou papriku, cibuli a zbytek prolisovaného česneku, za stálého míchání opékáme přibližně 3 minuty. Potom přidáme žampiony a směs smažíme další přibližně 4 minuty. Přimícháme rajčatový protlak, do omáčky vložíme opečené masové kuličky, stále mícháme a přivedeme do mírného varu. Vaříme ještě 8 - 10 minut a následně podáváme, nejlépe s těstovinami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept