Recept

Sváteční perníkový věnec

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 4513
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 kávová lžička Anýz mletý
250 g Cukr krupice
1 špetka Hřebíček mletý
10 g Kypřicí prášek do pečiva
120 g Med včelí
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 174kJ
45% Sacharidy 162 g
8% Tuky 6 g
3% Sodík 65 mg
30% Bílkoviny 17 g

Sváteční perníkový věnec postup přípravy receptu:

1

Utřeme cukr s vejci, přidáme koření, med a promícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a necháme hodinu uležet hladké těsto.

2

Plát vyválíme, vykrájíme různé tvary a pečeme na plechu s pečícím papírem. Teplé potřeme rozšlehaným vejcem.

3

Po dvou dnech zdobíme perníčky.

4

Nazdobené díly lepíme k sobě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept