Recept

Jehněčí kotlety s česnekovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 45130
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Brambory
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
20 ml Citronová šťáva
8 ks Jehněčí žebírka
40 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
50 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,435 kcal
Kilojoule 6 005kJ
8% Sacharidy 28 g
166% Tuky 125 g
12% Sodík 246 mg
88% Bílkoviny 50 g

Jehněčí kotlety s česnekovou kaší postup přípravy receptu:

1

Smícháme citronovou šťávu, olej, oregano a sůl. Vše zamícháme a vytvořenou marinádou potřeme maso ze všech stran. Necháme poté cca 30 minut odležet.

2

Připravíme mezitím kaši. Brambory uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme cibulku dozlatova. Poté přidáme nalisovaný česnek a ještě minutku smažíme.

3

Uvařené brambory slijeme, přidáme mléko, máslo a rozmačkáme. Do kaše přidáme česnek s cibulí a opět pokračujeme v mačkání brambor. Poté už jen udržujeme teplé.

4

Maso dáme na předehřátý gril a pečeme plátky cca 5 minut z každé strany. Během grilování potíráme vytvořenou marinádou. Jakmile je maso měkké, dáme na talíř a podáváme s připravenou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept