Smažený pstruh s tamarindovou příchutí a pikantní chilli omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený pstruh s tamarindovou příchutí a pikantní chilli omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 45131 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
6 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
800 g | Pstruh |
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 ks | Šalotka |
50 g | Tamarind |
7 polévková lžíce | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Pstruh, Chilli paprička, Cukr třtinový, Omáčka rybí, Šalotka, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Tamarind mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený pstruh s tamarindovou příchutí a pikantní chilli omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy očistíme, po obou stranách nařízneme čtyřmi zářezy a rozložíme je na tác. Vnitřky ryb naplníme částí na plátky nakrájené jarní cibulky a zastříkneme sójovou omáčkou. Potřeme i povrch ryb a posypeme je zbylou cibulkou. |
2 | Připravíme si omáčku. Tamarindovou dužinu vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou. Vidličkou rozmačkáme, přemístíme do mixéru, přidáme nahrubo pokrájenou šalotku, nasekanou chilli papričku bez semínek, nastrouhaný zázvor, cukr a rybí omáčku. Zpracujeme na hrubší kaši a vyškrábneme do misky. |
3 | Ve woku rozpálíme olej a ryby v něm smažíme cca 5 min po každé straně. Kůže musí být křupavá a maso měkké a bílé. Hotové pstruhy rozdělíme na talíře, přelijeme trochou omáčky, dozdobíme nakrájenou koriandrovou natí, proužky chilli papriček a podáváme se zbylou omáčkou. |
Poznámka
Použijeme cca 1 cm velký kousek zázvoru.