Jednoduchý recept

Smažený pstruh s tamarindovou příchutí a pikantní chilli omáčkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45131
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Omáčka sójová
800 g Pstruh
Omáčka
1 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr třtinový
3 polévková lžíce Omáčka rybí
2 ks Šalotka
50 g Tamarind
7 polévková lžíce Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 745kJ
8% Sacharidy 28 g
18% Tuky 14 g
25% Sodík 501 mg
81% Bílkoviny 46 g

Smažený pstruh s tamarindovou příchutí a pikantní chilli omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pstruhy očistíme, po obou stranách nařízneme čtyřmi zářezy a rozložíme je na tác. Vnitřky ryb naplníme částí na plátky nakrájené jarní cibulky a zastříkneme sójovou omáčkou. Potřeme i povrch ryb a posypeme je zbylou cibulkou.

2

Připravíme si omáčku. Tamarindovou dužinu vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou. Vidličkou rozmačkáme, přemístíme do mixéru, přidáme nahrubo pokrájenou šalotku, nasekanou chilli papričku bez semínek, nastrouhaný zázvor, cukr a rybí omáčku. Zpracujeme na hrubší kaši a vyškrábneme do misky.

3

Ve woku rozpálíme olej a ryby v něm smažíme cca 5 min po každé straně. Kůže musí být křupavá a maso měkké a bílé. Hotové pstruhy rozdělíme na talíře, přelijeme trochou omáčky, dozdobíme nakrájenou koriandrovou natí, proužky chilli papriček a podáváme se zbylou omáčkou.

Poznámka

Použijeme cca 1 cm velký kousek zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept