Jednoduchý recept

Rizoto s citronovou příchutí a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45132

Ingredience

200 g Chřest bílý
1 ks Cibule
1 ks Citrony
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel - nať
400 g Rýže předvařená (parboiled)
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
250 ml Víno bílé
700 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 532kJ
17% Sacharidy 61 g
25% Tuky 19 g
34% Sodík 678 mg
25% Bílkoviny 14 g

Rizoto s citronovou příchutí a chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Sýr nastrouháme. Petrželku opláchneme a jemně nasekáme. Citrón velmi dobře omyjeme a kůru nastrouháme.

2

Na velké pánvi rozehřejeme olej a na něm 3 až 4 minuty opékáme cibuli, až má zlatavou barvu. Pak přisypeme rýži a zlehka ji 1 minutu pečeme. Opečenou rýži zalijeme vínem a na mírném ohni necháme víno zcela vyvařit - asi 5 minut.

3

Do pánve s cibulí a rýží pak přilijeme třetinu zeleninového vývaru a za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud se vývar nevsákne do rýže. Přidáme další třetinu vývaru a opět vaříme tak dlouho, dokud se nevsákne. Potom přilijeme zbylý vývar, přidáme nakrájený chřest a vaříme za stálého míchání 5 minut. Dáme pozor, aby se rýže ani chřest nerozvařily.

4

Přidáme máslo, polovinu nastrouhaného parmazánu a větší část nakrájené petrželky, podle chuti osolíme a opepříme a vaříme, dokud se máslo a sýr nerozpustí.

5

Rizoto dáme na talíře, posypeme zbylým sýrem, petrželkou a nastrouhanou citronovou kůrou.

Poznámka

Místo drůbežího vývaru je možné použít i vývar zeleninový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept