Dušené slávky v chermoula omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené slávky v chermoula omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45134 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
100 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Máta |
2 kg | Mušle slávky |
80 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Protlak rajčatový |
3 ks | Rajčata |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Máta, Mušle slávky, Paprika mletá sladká, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené slávky v chermoula omáčce postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme papriku, kmín, koriandr, česnek, chilli papričky, mátu, citronovou šťávu a šalotku. Vše rozmixujeme a pomalu přiléváme olej. |
2 | Poté rozehřejeme gril a rozpůlíme rajčata, ta cca 2 minuty grilujeme a poté je nakrájíme na kostičky. Ve velké pánvi pak rozehřejeme olej a přilijeme směs z mixéru (tzv. omáčka chermoula). Do pánve pak vsypeme slávky. Ihned mícháme a čekáme, až začnou slávky pukat. Přidáme rajčata a rajčatový protlak. Dusíme, dokud se neotevřou všechny slávky. |
3 | Na závěr ještě přidáme špetku soli a pepře podle vlastní chuti. |
Poznámka
Podáváme ideálně s topinkami.