Recept

Dušené slávky v chermoula omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 45134
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
100 ml Citronová šťáva
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Máta
2 kg Mušle slávky
80 ml Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
3 ks Šalotka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 000kJ
11% Sacharidy 41 g
24% Tuky 18 g
43% Sodík 864 mg
68% Bílkoviny 38 g

Dušené slávky v chermoula omáčce postup přípravy receptu:

1

Do mixéru dáme papriku, kmín, koriandr, česnek, chilli papričky, mátu, citronovou šťávu a šalotku. Vše rozmixujeme a pomalu přiléváme olej.

2

Poté rozehřejeme gril a rozpůlíme rajčata, ta cca 2 minuty grilujeme a poté je nakrájíme na kostičky. Ve velké pánvi pak rozehřejeme olej a přilijeme směs z mixéru (tzv. omáčka chermoula). Do pánve pak vsypeme slávky. Ihned mícháme a čekáme, až začnou slávky pukat. Přidáme rajčata a rajčatový protlak. Dusíme, dokud se neotevřou všechny slávky.

3

Na závěr ještě přidáme špetku soli a pepře podle vlastní chuti.

Poznámka

Podáváme ideálně s topinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept