Jednoduchý recept

Dušená zeleninová směs na kari s citronelovou rýží

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45135
Kategorie: Zelenina

Ingredience

225 g Brambory
185 g Brokolice
1 kávová lžička Cukr krupice
8 ks Klasy kukuřičné mražené
400 ml Kokosové mléko
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Olej rostlinný
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
115 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
300 ml Vývar zeleninový
Pikantní pasta
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
3 ks Chilli paprička zelená
1 ks Citronová tráva
1 ks Galgan
0,5 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 ks Limetka
2 ks Šalotka
Rýže
1 ks Citronová tráva
6 ks Kardamom
225 g Rýže jasmínová
475 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 632kJ
43% Sacharidy 155 g
38% Tuky 28 g
30% Sodík 591 mg
37% Bílkoviny 21 g

Dušená zeleninová směs na kari s citronelovou rýží postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme pikantní pastu. Chilli papričky zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme, lodyhu citronové trávy nasekáme, česnek a šalotku pokrájíme, galgán nakrájíme na jemno, z limetky nastrouháme kůru, koriandrovou nať také pokrájíme. Vše vložíme do mixéru i s ostatními ingrediencemi a zpracujeme na hrubší pastu. Ve větší pánvi rozpálíme olej a pastu na něm za stálého míchání cca 2-3 minuty opražíme. Když se uvolní aroma, přilijeme kokosové mléko a vývar a přivedeme k varu. Vložíme rozkrojené brambory a na mírném ohni zvolna vaříme cca 15 minut doměkka.

2

Mezitím vsypeme jasmínovou rýži do hrnce, přidáme kousky citronové trávy a rozmačkaný kardamom. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a zakryté vaříme na mírném ohni cca 10-15 minut. Všechna voda se musí vstřebat. Hotovou rýži osolíme a zakrytou necháme cca 10 minut odstát.

3

K bramborám přidáme kukuřičné klásky, osolíme a opepříme dle chuti a povaříme cca 2 minuty. Poté vmícháme cukr, růžičky brokolice, podélně rozkrojenou papriku a vaříme další 2 minuty. Nakonec přidáme nahrubo nasekaný špenát, polovinu pokrájené koriandrové natě a necháme vařit ještě 2 minuty. Omáčku rozdělíme do předehřátých servírovacích misek a dozdobíme zbytkem koriandru.

4

Z rýže vyjmeme citronovou trávu a tobolky kardamomu. Zrníčka načechráme vidličkou. Sněs podáváme s připravenou rýží.

Poznámka

použijeme cca 1 cm velký kousek galgánu, nebo lžičku sušeného

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept