Omeleta s chřestem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s chřestem a sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45136 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest bílý |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr krémový |
25 g | Sýr Parmezán |
12 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 757,5mg |
Draslík | 567,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chřest bílý, Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Sýr krémový, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s chřestem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme. Nať petrželky, bazalku a pažitku omyjeme a jemně nasekáme. Sýr nastrouháme. Chřest omyjeme a dobře osušíme. |
2 | Rozpálíme gril a na něm opékáme chřest z obou stran přibližně 10 minut, dokud nezkřehne. Pak ho zabalíme do alobalu. |
3 | V misce rozšleháme vajíčka s prolisovaným česnekem, jemně nasekanou petrželkou, bazalkou a pažitkou, podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | V pánvi rozpustíme máslo a postupně upečeme omelety. |
5 | Na každou omeletu dáme část opečeného chřestu a krémového sýra, |
6 | lehce zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Pak ještě posypeme strouhaným parmazánem a nasekanou pažitkou. |