Tarator s vinným octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tarator s vinným octem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 45137 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
200 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 ks | Okurka salátová |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
50 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 720,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Ocet vinný červený, Okurka salátová, Ořechy vlašské, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tarator s vinným octem postup přípravy receptu:
1 | Omytou salátovou okurku nakrájíme na plátky a smícháme v míse s prolisovaným česnekem, nasekanými ořechy a nasekaným koprem. Zalijeme jogurtem rozmíchaným s trochou vody. |
2 | Polévku dochutíme červeným vinným octem, olivovým olejem a solí. Podáváme dobře vychlazenou. |