Jednoduchý recept

Tofu se zelenými fazolkami a žampiony dušené na červeném kari

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45140
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Chilli paprička
2 kávová lžička Cukr třtinový
115 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Kari pasta
600 ml Kokosové mléko
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
4 ks Limetka kafrová
3 polévková lžíce Omáčka rybí
175 g Sýr sójový - Tofu
225 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
5% Sacharidy 18 g
40% Tuky 30 g
19% Sodík 383 mg
15% Bílkoviny 8 g

Tofu se zelenými fazolkami a žampiony dušené na červeném kari postup přípravy receptu:

1

Do woku nebo hrnce vlijeme 1/3 kokosového mléka a povaříme, až se mléko začne srážet. Poté vmícháme kari pastu, rybí omáčku a cukr. Vložíme rozkrájené žampiony, promícháme a cca 1 minutu provaříme. Vlijeme zbytek kokosového mléka, opět přivedeme k varu a vmícháme očištěné fazolky a na kostičky nakrájené tofu. Na mírném ohni vaříme ještě 4-5 minut.

2

Na závěr přidáme natrhané lístky kafrové limety a na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek. Směs rozdělíme do misek, dozdobíme snítkami koriandrové natě a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept