Kuřecí prsa pošírovaná se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa pošírovaná se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 45143 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
700 g | Brambory |
200 g | Brokolice |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Kuřecí prsa |
200 g | Květák |
200 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Citronová šťáva, Květák, Nové koření celé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa pošírovaná se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží vývar ochutíme citronovou šťávou, bobkovým listem, novým kořením a přivedeme k varu. Do vývaru vsypeme oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory a očištěnou, na větší kousky nakrájenou zeleninu. Krátce povaříme. |
2 | Potom přidáme omytá kuřecí prsa a zvolna dusíme doměkka, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté. |
3 | Podáváme v miskách, přelité trochou vývaru. |