Jednoduchý recept

Dušené lilky a sladké brambory v kokosové omáčce

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45145

Ingredience

6 ks Bazalka
675 g Brambory sladké (Batáty)
3 ks Chilli paprička
2 ks Citronová tráva
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 kávová lžička Fenyklová semínka
3 polévková lžíce Kari pasta
400 ml Kokosové mléko
15 g Koriandr čerstvý
400 g Lilek
1 ks Limetka
3 ks Limetka kafrová
4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
475 ml Vývar zeleninový
1,5 polévková lžíce Zázvor celý
5 stroužek Česnek
225 g Šalotka
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 739kJ
18% Sacharidy 63 g
24% Tuky 18 g
22% Sodík 448 mg
17% Bílkoviny 9 g

Dušené lilky a sladké brambory v kokosové omáčce postup přípravy receptu:

1

Menší lilky překrojíme na poloviny, větší rozkrájíme na kousky. V pánvi rozpálíme část oleje a lilky na něm za občasného míchání na středním ohni orestujeme do zlatova. Vyjmeme a odložíme.

2

Čtyři šalotky pokrájíme na plátky a odložíme. Ostatní nasypeme do pánve a osmahneme do zlatova, vyjmeme, přidáme k lilkům.

3

Do pánve vlijeme zbytek oleje, vložíme pokrájené šalotky, fenyklová semínka, na tenké plátky nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Na mírném ohni smažíme cca 5 minut. Zalijeme vývarem, vmícháme nasekanou citronovou trávu, pokrájenou nať koriandru, zlehka rozmačkané listy kafrové limety a celé chilli papričky. Zakryté zvolna vaříme cca 5 minut.

4

Poté vmícháme dvě lžíce kari pasty, oloupané nakrájené brambory, povaříme dalších 10 minut, vložíme lilky i osmahnutou šalotku a necháme vařit ještě 5 minut. Nakonec přilijeme kokosové mléko, ochutíme cukrem, solí, pepřem, vložíme na plátky rozkrájené žampiony a povaříme cca 5 minut (do změknutí zeleniny).

5

Dle chuti zakápneme limetkovou šťávou, můžeme přidat ještě kari pastu a korinadrové lístky.

6

Hotovu směs rozdělíme do misek, dozdobíme lístky bazalky a podáváme s rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept