Jednoduchý recept

Hrachová polévka s hovězím masem

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 45146

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hovězí svíčková
600 g Hrách loupaný
150 g Husí sádlo
100 g Kedlubna
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 l Voda pitná
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 976kJ
18% Sacharidy 66 g
36% Tuky 27 g
11% Sodík 216 mg
74% Bílkoviny 42 g

Hrachová polévka s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, stáhneme z ohně, necháme ji vychladnout a do ní na celou noc namočíme propláchnutý a probraný hrách. Hrnec s hrachem s tou samou vodou postavíme na sporák, přidáme maso a vaříme 100 minut.

2

Mrkev a kedlubnu očistíme, nakrájíme na kousky, vložíme do polévky.

3

Cibuli oloupeme, nakrájíme a v pánvi na rozpáleném husím sádle osmahneme, přidáme mouku a vylijeme do polévky, dobře zamícháme a pod poklici povaříme dalších 20 minut.

4

Potom vybereme z polévky maso, nakrájíme na malé kousky, zeleninu a hrách rozmixujeme, hrnec vrátíme zpátky na sporák, dáme do něho nakrájené maso, přidáme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, polévku přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku. Necháme pod poklici alespoň 10 minut a můžeme porcovat na talíře.

Poznámka

Polévku podáváme teplou s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept