Jáhly se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhly se zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4515 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Jáhly - loupané proso |
300 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
350 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 136,7mg |
Draslík | 360,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 114,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 114,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jáhly - loupané proso, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhly se zelím postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na nudličky hlávkové zelí, osolíme a na másle podusíme. Podlijeme mírně vodou a dusíme doměkka. |
2 | V osoleném mléce uvaříme jáhly, měkké smícháme se zelím a dáme na chvíli zapéct do trouby. |
3 | Podáváme teplé. |