Karbanátky z hovězího masa se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z hovězího masa se zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45153 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
50 ml | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
40 ml | Voda pitná |
Na zeleninu | |
---|---|
0,3 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
120 g | Zeleninová směs francouzská - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 200,2mg |
Draslík | 498,0mg |
Vláknina | 955,0mg |
Vitamín A | 142,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zeleninová směs francouzská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z hovězího masa se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu vložíme do vroucí osolené vody a dusíme doměkka, scedíme a necháme okapat. Maso rozkrájíme na kostky a umeleme. |
2 | V míse maso smícháme s rozšlehanými vejci, s cibulí, česnekem, osolíme, přilijeme vodu a dobře promícháme. Do masa zamícháme vychladlou dušenou zeleninu. Z hmoty tvoříme menší placičky a smažíme na nepřilnavé pánvi s trochou oleje. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.