Recept

Kebab z mečouna s tahini

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45156
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Filé z mečouna
30 g Máta
100 g Rajčata
100 g Salát hlávkový
4 ks Tortilla
Na marinádu
20 g Citronová kůra
10 g Kurkuma
40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
3 g Pepř černý mletý
5 g Skořice mletá
8 g Sůl
Na omáčku
1 stroužek Česnek
10 ml Citronová šťáva
150 g Jogurt bílý
10 g Omáčka Tahini

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 984 kcal
Kilojoule 4 116kJ
32% Sacharidy 117 g
40% Tuky 30 g
57% Sodík 1 g
118% Bílkoviny 66 g

Kebab z mečouna s tahini postup přípravy receptu:

1

V keramické míse smícháme kurkumu, skořici, arašídový olej, citronovou kůru, sůl a pepř a do vzniklé marinády ponoříme kusy mečouna a necháme chvíli marinovat.

2

Mezitím v jiné míse vyšleháme bílý jogurt, tahini, citronovou šťávu a prolisovaný česnek a připravíme tak omáčku tahini.

3

Marinnovaného mečouna nabodneme na špízové jehly a grilujeme ze všech stran 10 minut, poslední minuty přidáme na gril i tortilly, aby se prohřály.

4

Na tortilly potom rozložíme listy hlávkového salátu, plátky rajčat, mečounový kebab a omáčku. Ozdobíme mátou, přeložíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept