Jednoduchý recept

Zeleninová studená polévka

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 45158

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Kopr čerstvý
1 l Mléko kefírové
200 g Okurka salátová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
2,3 l Voda pitná
0,5 l Zakysaná smetana
500 g Červená řepa sterilovaná
200 g Ředkvička
200 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 776kJ
9% Sacharidy 34 g
35% Tuky 26 g
27% Sodík 537 mg
31% Bílkoviny 17 g

Zeleninová studená polévka postup přípravy receptu:

1

Sušené a vypeckované švestky nakrájíme na kousky a na 30 minut namočíme do studené vody.

2

Vejce v kastrůlku s 2 l vody vaříme 10 minut natvrdo, potom je scedíme, vychladíme pod studenou tekoucí vodou, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, rozdělíme podle porcí do hrníčků a zalijeme studenou vodou.

3

Petrželovou nať a kopr nasekáme, dáme do hrnce, přidáme připravené švestky a vše uvaříme na silný vývar. Necháme ho vychladnout. Kyselé mléko spolu se smetanou vidličkou rozšleháme a vylijeme do vychlazeného vývaru z petržele a kopru. Dobře smícháme a přimícháme na nudličky nakrájenou červenou řepu, ředkvičku, salátovou okurku, znovu zamícháme, podle vlastní chuti osolíme, opepříme a osladíme cukrem.

4

Hotovou polévku vložíme do lednice vychladit, potom porcujeme na talíře a ke každé porci přidáme připravený hrníček s vařenými vajíčky.

Poznámka

Polévku podáváme studenou, hlavně v letním období.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept