Jednoduchý recept

Vepřové řízky na italský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 45159

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
10 g Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
800 g Vepřové kotlety
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 466kJ
9% Sacharidy 34 g
37% Tuky 27 g
31% Sodík 615 mg
86% Bílkoviny 48 g

Vepřové řízky na italský způsob postup přípravy receptu:

1

V misce ušleháme vejce s vodou a špetkou pepře. Ve druhé misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a trochu pepře. Ve třetí misce smícháme strouhanku a zbytek oregana.

2

Plátky masa naklepeme, lehce osolíme, pak obalíme v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso dáme na 15 minut do chladna.

3

Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a na nich obalené řízky smažíme 3 minuty po každé straně. Usmažené dáme na talíře.

4

V pánvi, v které jsme smažili, rozpustíme máslo a dochutíme ho citronovou šťávou. Řízky vzniklou šťávou zalijeme a ihned podáváme.

Poznámka

Pánev při smažení vepřového masa nezakrýváme! Zakryté maso by totiž vlhlo a kůrka by nebyla křupavá ale měkká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept