Vepřové řízky na italský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky na italský způsob
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 45159 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřové kotlety |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 205,9mg |
Draslík | 777,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 79,5mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Oregano sušené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky na italský způsob postup přípravy receptu:
1 | V misce ušleháme vejce s vodou a špetkou pepře. Ve druhé misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a trochu pepře. Ve třetí misce smícháme strouhanku a zbytek oregana. |
2 | Plátky masa naklepeme, lehce osolíme, pak obalíme v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso dáme na 15 minut do chladna. |
3 | Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a na nich obalené řízky smažíme 3 minuty po každé straně. Usmažené dáme na talíře. |
4 | V pánvi, v které jsme smažili, rozpustíme máslo a dochutíme ho citronovou šťávou. Řízky vzniklou šťávou zalijeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Pánev při smažení vepřového masa nezakrýváme! Zakryté maso by totiž vlhlo a kůrka by nebyla křupavá ale měkká.