Domácí nudle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí nudle
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 4516 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
350 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 981,4mg |
Draslík | 310,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí nudle postup přípravy receptu:
1 | Do části prosáté mouky vklepneme vejce a postupným propracováním za stálého přidávání mouky připravíme těsto. |
2 | Rozdělíme ho na 2-3 bochánky, necháme krátce odpočinout (přikryjeme nádobou) a pak z něho vyválíme tenké placky. |
3 | Placky necháme lehce oschnout, nesmějí se nám však lámat. Nakrájíme je na pásy asi 3 cm široké a z nich ostrým nožem nařežeme tenké nudle nebo širší nudle. Necháme je dobře zaschnout a uložíme na suchém místě. |
4 | Jakmile je budeme potřebovat, uvaříme je ve větším množství v mírně osolené vodě. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáváme je do hovězích či jiných polévek, případně v jiné úpravě. |
Poznámka
Mouku použijeme hladkou nebo hrubou.