Jednoduchý recept

Kuřecí řízky s citronovým přelivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45160

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Kuřecí prsa
20 g Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 007kJ
10% Sacharidy 36 g
19% Tuky 14 g
37% Sodík 737 mg
88% Bílkoviny 50 g

Kuřecí řízky s citronovým přelivem postup přípravy receptu:

1

V misce ušleháme vejce s vodou a špetkou pepře. Ve druhé misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a trochu pepře. Ve třetí misce smícháme strouhanku a zbytek oregana.

2

Kuřecí prsa nařežeme na plátky, ty lehce naklepeme a mírně osolíme, pak obalíme nejprve v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso dáme na 15 minut do chladna.

3

Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a na nich obalené řízky smažíme 3 až 4 minuty po každé straně. Usmažené dáme na talíře.

4

V pánvi, ve které jsme smažili, rozpustíme máslo a dochutíme ho citronovou šťávou. Řízky vzniklou šťávou zalijeme a ihned podáváme.

Poznámka

Při smažení pánev nezakrýváme, protože jinak by kůrka nebyla křupavá - zakryté maso zvlhne a kůrka je měkká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept