Jednoduchý recept

Grilovaná kachní prsa s bramborákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45161

Ingredience

1 hrst Bazalka
500 g Brambory
800 g Kachní prsa
1 hrst Majoránka
1 kávová lžička Med včelí
1 hrst Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
10 g Tuk rostlinný
1 ks Vejce slepičí
7 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 188kJ
14% Sacharidy 52 g
17% Tuky 12 g
11% Sodík 214 mg
90% Bílkoviny 51 g

Grilovaná kachní prsa s bramborákem postup přípravy receptu:

1

Brambory důkladně omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Kachní prsa naporcujeme na 4 plátky.

2

Nejprve v misce smícháme ocet, med a trochu prolisovaného česneku, dochutíme solí a pepřem. Plátky masa na několika místech nařízneme ostrým nožem, potřeme připravenou směsí a dáme odležet.

3

Připravíme bramboráky. Z nastrouhaných brambor slijeme přebytečnou vodu, přidáme rozšlehané vajíčko a zbytek česneku a smícháme. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem, zaprášíme moukou. Na pánvi rozehřejeme tuk a máslo a smažíme bramboráky, každý asi 4 minuty po každé straně.

4

Gril rozehřejeme na vyšší teplotu a na něm pečeme maso po každé straně 3 až 4 minuty, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrka. Upečené řízky zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout. Potom je nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na upečené bramboráky. Před podáváním posypeme jemně nasekaným bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept