Parma ve vinném listu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parma ve vinném listu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45162 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
1 ks | Citrony |
50 g | Kopr čerstvý |
1200 g | Parma |
8 ks | Vinné listy |
Na marinádu | |
---|---|
10 g | Cibulka jarní |
100 g | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice |
9 g | Kopr čerstvý |
40 ml | Olej olivový |
1,2 dl | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 937,5mg |
Vláknina | 57g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,2mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Kopr čerstvý, Vinné listy, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Parma nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Parma ve vinném listu postup přípravy receptu:
1 | V keramické míse smícháme nasekaný kopr, sůl, pepř, olej, citronovou šťávu, jarní cibulku a hořčici. Po obou stranách ryb uděláme hluboké zářezy, do kterých vzniklou omáčku hustě vetřeme. Rozetřeme ji také dovnitř vykuchané ryby a vložíme bobkový list a hrst kopru. |
2 | Vinné listy rozložíme tak, aby se vždy dva překrývaly, na ně položíme rybu, pevně svineme a omotáme nití. Grilujeme za občasného otočení 15 minut, podáváme rozbalené a ozdobené plátky citronu. |