Jednoduchý recept

Jehněčí s rýží a mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45163

Ingredience

3 ks Cibule
500 g Jehněčí plec
60 g Mandle
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Rozinky tmavé
220 g Rýže dušená
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
750 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 868kJ
8% Sacharidy 30 g
18% Tuky 14 g
25% Sodík 492 mg
39% Bílkoviny 22 g

Jehněčí s rýží a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky.

2

Na velké pánvi rozehřejeme olivový a rostlinný olej, na něm dozlatova osmahneme čtvrtky cibulí. Ty pak z pánve vyjmeme do misky a dáme stranou.

3

Do pánve nyní dáme maso a opékáme ho 4 až 5 minut, dokud nemá zlatavou barvu. I maso po opečení vyjmeme a dáme k cibuli.

4

Propláchnutou, odkapanou suchou rýži dáme do pánve a za stálého míchání 5 minut opékáme. Pak pomalu přilijeme horký vývar, přisypeme podle chuti tymián, oregano, sůl a pepř. Snížíme teplotu, pánev přikryjeme poklicí a velmi zvolna vaříme přibližně 20 minut, dokud rýže vývar téměř nevsákne. Pak do pánve vrátíme maso s cibulí, promícháme a přikryté vaříme dalších 5 minut.

5

Na malé pánvi na sucho rychle opražíme mandle a rozinky, kterými jednotlivé porce masa s rýží posypeme.

Poznámka

Při přípravě tohoto jídla musí poklička velmi dobře pánev utěsnit. Místo drůbežího vývaru je možné použít i vývar hovězí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept