Ovocná studená polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná studená polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45164 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
300 g | Broskve |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
40 g | Cukr vanilka |
300 g | Meruňky |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Švestky |
200 g | Višně |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 541,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Meruňky, Sůl, Švestky, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocná studená polévka postup přípravy receptu:
1 | Višně, meruňky, broskve, švestky umyjeme, nakrájíme na malé kousky, ovoce položíme do hrnce, vysypeme vanilkový cukr, sůl, zalijeme studenou vodou, postavíme hrnec na sporák a na středním plamínku vaříme 30 minut. |
2 | Uvařené ovoce propasírujeme přes síto, polévku zahustíme hladkou moukou smíchanou se studenou vodou, podle potřeby ještě můžeme dosolit, dochutíme cukrem, polévku přivedeme k varu, odstavíme a necháme ji vychladnout. |
3 | Vychlazenou polévku porcujeme na hluboké talíře a podáváme. |
Poznámka
Ovocnou polévku podáváme studenou a každou porci ozdobíme zakysanou smetanou.