Jednoduchý recept

Kuřecí prsa s pórkem a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45166

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
500 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej olivový
500 g Pórek
2 ks Rajčata
170 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
375 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 814kJ
6% Sacharidy 22 g
20% Tuky 15 g
27% Sodík 540 mg
56% Bílkoviny 31 g

Kuřecí prsa s pórkem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Pórek omyjeme a nakrájíme na větší dílky, omytý tymián jemně nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2

Kuřecí prsa osušíme, osolíme a maso z každé strany nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Do každé kapsy pak dáme dvě kolečka rajčat, omotáme plátkem slaniny a tu k masu přichytíme párátkem.

3

Na pánvi rozehřejeme olej a na něm maso 2 až 3 minuty pečeme z obou stran, dokud nemá zlatavou barvu.

4

V ohnivzdorné mise rozehřejeme 1 lžíci oleje, dáme do ní opečené maso a mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme přibližně 15 minut.

5

Dílky pórku potřeme olejem a pečeme na pánvi, dokud nezměkne.

6

Pak pórek vyndáme a můžeme dát do misky k masu.

7

Do pánve nalijeme vývar a za stálého míchání vaříme 3 minuty, než se přibližně polovina směsi nevyvaří. Pak přimícháme smetanu a na mírném ohni vaříme ještě maximálně 3 minuty, dokud šťáva nezhoustne.

8

Maso a pórek přeložíme na servírovací talíře a přelijeme směsí z pánve.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou vařené nebo mírně osmahnuté brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept