Bramborová polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka se smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 4517 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
6 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
6 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 360,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit v drůbežím vývaru. |
2 | Na pánvi osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme ji do vývaru. Jakmile brambory změknou, necháme je 15 minut chladnout. |
3 | Důkladně je rozmačkáme do hladka a směs osolíme. Dáme zpět na oheň a na mírném plameni 15 minut povaříme. |
4 | Přilijeme smetanu a za nepřetržitého míchání necháme přejít varem. |