Zeleninový vývar s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový vývar s těstovinami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45171 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
150 g | Brambory |
1 ks | Brukev řepka |
1 ks | Cibule |
100 g | Kapusta hlávková |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
50 g | Sýr Parmezán |
100 g | Těstoviny konzumní |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 376,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Kapusta hlávková, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový vývar s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce nalijeme litr vody a přidáme cibuli, rajčata, fazole, vodnici a brambory. Vše přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Poté přidáme těstoviny a vaříme dalších pět minut. Následně přidáme bobkový list, osolíme a opepříme. |
2 | Z hrnce vyndáme všechnu zeleninu, pokrájíme ji a vrátíme. Do hrnce nasypeme nakrájenou šunku a kapustu. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Před podáváním posypeme v talíři polévku strouhaným parmezánem a trochou oleje. |
Výborný vývar