Jednoduchý recept

Vínová polévka z červené řepy

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 45174

Ingredience

100 g Brambory
2 kávová lžička Cukr skořicový
2 polévková lžíce Med včelí
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 plátek Pomerančová kůra
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
0,7 dl Víno červené
200 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 95 kcal
Kilojoule 399kJ
6% Sacharidy 20 g
0% Tuky 0 g
13% Sodík 267 mg
3% Bílkoviny 2 g

Vínová polévka z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci se 2 l vody uvaříme doměkka, scedíme je, půlku brambor rozšťoucháme na kaši a druhou půlku necháme v kostkách.

2

Do hrnce vylijeme víno, přidáme skořicový cukr, ořezanou a na plátky nakrájenou pomerančovou kůru, med, sůl a všechny suroviny svaříme. Do svařeného vína vložíme na tenké plátky nakrájenou červenou řepu, přidáme připravené brambory, dobře zamícháme, zalijeme 1 l vody a povaříme do změknutí řepy.

3

Uvařenou polévku odstavíme, porcujeme na hluboké talíře a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme teplou s barschesem. (Barsches je speciální chléb ve tvaru vánočky)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept