Jednoduchý recept

Brambory nadívané prejtem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 4518

Ingredience

800 g Brambory
120 g Prejt
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 202kJ
7% Sacharidy 25 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 216 mg
9% Bílkoviny 5 g

Brambory nadívané prejtem postup přípravy receptu:

1

Použijeme větší, stejně velké brambory a důkladně je umyjeme pod vodou.

2

Vložíme je oschlé na plech, dáme péct do rozpálené trouby a jakmile změknou a na povrchu začnou praskat, tak je vyndáme.

3

Necháme je chvilku vychladnout a pak je nahoře seřízneme, vydlábneme část vnitřku a smícháme ji s dobře okořeněným prejtem. Směs může být i vajíčková, sýrová, slaninová, houbová nebo masová či uzeninová sekanina.

4

Naplněné brambory přetřeme sádlem či máslem a naskládáme je těsně vedle sebe na pekáč či plech. V troubě je ještě lehce zapečeme.

Poznámka

Použijeme sádlo či máslo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept