Brambory nadívané prejtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory nadívané prejtem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 4518 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 827,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Prejt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory nadívané prejtem postup přípravy receptu:
1 | Použijeme větší, stejně velké brambory a důkladně je umyjeme pod vodou. |
2 | Vložíme je oschlé na plech, dáme péct do rozpálené trouby a jakmile změknou a na povrchu začnou praskat, tak je vyndáme. |
3 | Necháme je chvilku vychladnout a pak je nahoře seřízneme, vydlábneme část vnitřku a smícháme ji s dobře okořeněným prejtem. Směs může být i vajíčková, sýrová, slaninová, houbová nebo masová či uzeninová sekanina. |
4 | Naplněné brambory přetřeme sádlem či máslem a naskládáme je těsně vedle sebe na pekáč či plech. V troubě je ještě lehce zapečeme. |
Poznámka
Použijeme sádlo či máslo.