Zelené gazpacho - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelené gazpacho
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45188 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Losos uzený |
3 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
2 ks | Rajčata |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 33,5mg |
Draslík | 806,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Cibule, Losos uzený, Okurka salátová, Paprika červená, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelené gazpacho postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce nalijeme litr vody a dáme vařit spolu s cibulí, česnekem, paprikou, rajčaty. Vše vaříme cca 15 minut. Do mixéru dáme obsah hrnce plus okurku, oloupané avokádo, ocet a olej. Osolíme, opepříme a umixujeme dohladka. |
2 | Necháme vychladit a před podáváním ozdobíme plátkem lososa. |